Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a trimis marți, 28 noiembrie, propunerile pentru conducerea unor secții din Parchetul General, DNA și DIICOT. Pe lista procurorilor propuși figurează și Mihaiela Iorga-Moraru, care a avut un lung conflict cu fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.
Gorghiu a numit-o pe Mihaiela Iorga-Moraru pentru funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, a anunțat marți, 28 noiembrie, Ministerul Justiţiei.
Lista cu propunerile pentru 8 procurori-şefi din cadrul Parchetului General, DNA şi DIICOT transmisă de Alina Gorghiu Consiliului Superior al Magistraturii poate fi consultată aici.
Mihaiela Iorga-Moraru a lucrat DNA în mandatul lui Daniel Morar şi apoi al Laurei Codruţa Kovesi, cu ultima intrând în conflict care s-a lăsat cu procese în instanţă, notează Agerpres.
În iulie 2017, Kovesi a semnat un ordin de revocare a Mihaielei Iorga Moraru din funcţia de procuror DNA, pe motiv că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte.
La rândul ei, Mihaiela Iorga-Moraru a dat-o pe Kovesi în judecată, cerând despăgubiri de 10.000 de euro, susținând că asupra ei s-au făcut presiuni de ordin moral şi emoţional.
Procesul s-a încheiat cu anularea ordinului de revocare, fără plata unor despăgubiri.
CSM a admis cererea de revocare, iar Mihaiela Iorga-Moraru a fost mutată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, însă nu a stat nicio zi aici, fiind delegată imediat la Parchetul General.
Conflictul dintre cele două a continuat. În februarie 2018, Mihaiela Moraru-Iorga a acuzat-o pe Kovesi, la Antena3, că a chemat-o în birou şi întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. Kovesi a negat că a avut loc o asemenea discuţie.
În 8 februarie 2018, DNA a trimis-o în judecată pe Mihaiela Moraru-Iorga, fiind că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internaţional şi cercetat de DIICOT, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a acestuia. Ulterior, rechizitoriul întocmit de DNA Ploieşti a fost anulat de Instanţa supremă.