Război în farfuriile italienilor. Pastele carbonara se gătesc greșit de 70 de ani, conform unui chef care a renunțat la ingredientele tradiționale | VIDEO

acum 11 luni 70

Mâncarea este o chestiune serioasă în Italia, parte a identității naționale, după cum ilustrează o dispută care a izbucnit în legătură cu modul de preparare a sosului pentru celebrele paste carbonara, scrie joi, 14 decembrie, Reuters.


Luca Cesari, un istoric culinar și autor din Bologna, s-a confruntat cu un val de acuze în mediul online după ce a postat pe Instagram un videoclip în care a prezentat ceea ce a spus că este versiunea originală a pastelor carbonara, o mâncare considerată un clasic al bucătăriei romane.


View this post on Instagram

A post shared by Gambero Rosso (@gambero_rosso)


Renunțând la ingredientele obișnuite, cum ar fi brânza pecorino italiană și obrazul de porc care se amestecă cu ouă pentru a crea un sos cremos, pastele carbonara prezentate de Cesari au fost făcută cu brânză gruyere elvețiană, usturoi, bacon și ouă prăjite la tigaie.


Cesari spune că s-a întors la rețeta originală publicată într-o revistă italiană de gastronomie în urmă cu aproape 70 de ani și a încercat să arate cum a evoluat rețeta de-a lungul deceniilor.


"Pur și simplu am refăcut carbonara din 1954, prima care a apărut în revista «Cucina Italiana». Nu este vina mea dacă asta a fost rețeta de carbonara!", a declarat el pentru Reuters.


"De-a lungul anilor, au apărut o serie de rețete diferite de carbonara, inclusiv cele cu șuncă crudă, din anii '50. În SUA puteai găsi chiar și versiuni cu fructe de mare sau ciuperci", a precizat bucătarul.


Alberto Grandi, un alt istoric culinar care a fost criticat pentru că a pus sub semnul întrebării tradițiile gastronomice italiene consacrate, a sărit în apărarea lui Cesari.


Într-o înregistrare video publicată pe Instagram, el a denunțat "gastronaționalismul care ne împiedică să raționăm cu calm asupra temelor bucătăriei noastre".


Alte exemple a ceea ce italienii consideră ca fiind erezii alimentare sunt asocierea pastelor cu sos de ketchup sau adăugarea de ananas la pizza, alături de interdicția de facto de a bea cappuccino după prânz.


Cesari rămâne neînduplecat și este pregătit să stârnească și mai multe controverse culinare.


"Acesta a fost doar primul videoclip… Pregătesc unul nou despre pizza napoletană tradițională din anii 1800 cu scoici!", a mai spus el.


Fotografie ilustrativă / Sursa: 123rf.com


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/razboi-in-farfuriile-italienilor-pastele-carbonara-se-gatesc-gresit-de-70-de-ani-conform-unui-chef-care-a-renuntat-la-ingredientele-traditionale-video-4748643

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.