Trei sferturi din români au redus ieșirile în oraș, după ce prețurile au explodat. Patronii de restaurante sunt îngrijorați, deoarece clienții sunt tot mai puțini, iar comenzile au scăzut.
Măsurile de austeritate se reflectă și în sectorul Horeca. Patronii de localuri sunt afectați serios de aceste schimbări, întrucât oamenii au început să aibă tot mai puține ieșiri în oraș. Un patron spune că a avut și clienți care au comandat doar o limonadă pe care au împărțit-o. Potrivit unor statistici românii sunt dispuși să cheltuiască cel mult 150 de lei de persoană pe o ieșire la restaurant.
Trei din 10 români ies o dată pe lună sau chiar mai rar în oraș din cauza prețurilor ridicate, arată un studiu recent.
Primul factor care contează pentru români atunci când se gândesc să ia masa la restaurant sunt prețurile. Pe locul doi este calitatea mâncării, potrivit unui studiu recent.
Peste jumătate dintre români cheltuie între 70 și 150 de lei de perso...