Membrii Comisiei pentru cultură şi media s-au întâlnit, luni, la sediul TVR, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al SRTV, printre temele abordate regăsindu-se o serie de iniţiative legislative care propun modificări ale legii de funcţionare a Televiziunii publice, precum şi situaţia investiţiilor şi perspectivele de dezvoltare ale instituţiei.
Întâlnirea a avut loc în contextul în care, în această perioadă, se află pe agenda Comisiei pentru cultură şi media o serie de iniţiative legislative care propun modificări substanţiale ale Legii 41/1994, iar punctul de vedere al conducerii Televiziunii Române este esenţial din perspectiva eficientizării activităţii instituţiei, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.
În cadrul discuţiilor au mai fost abordate şi alte subiecte ce au vizat situaţia investiţiilor şi perspectivele de dezvoltare ale Televiziunii publice, în contextul unei pieţe a furnizorilor de servicii media audiovizuale marcată de o competiţie acerbă.
Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media, senatorul Vlad Mircea Pufu, a afirmat că se impune o colaborare mult mai strânsă între SRTV şi Parlamentul României pentru a fi identificate cele mai bune soluţii legislative menite să eficientizeze activitatea televiziunii publice, cu scopul de a creşte vizibilitatea acesteia pe piaţa furnizorilor de servicii media audiovizuale.
La rândul său, senatorul Lucian Romaşcanu a reiterat ideea separării celor două funcţii de conducere în cadrul Societăţii, cea de preşedinte al CA şi cea de director general, precum şi introducerea în textul legii a incompatibilităţii funcţiei de membru în Consiliul de Administraţiei cu statutul de angajat al televiziunii publice, cu excepţia reprezentanţilor personalului angajat.
Senatorul Liviu Brătescu a salutat sprijinul acordat TVR Moldova, iar senatorul Lorand Turos a apreciat reînfiinţarea posturilor TVR INFO şi TVR Cultural.
Preşedintele director – general al SRTv, Dan Cristian Turturică, a apreciat interesul manifestat de membrii Comisiei pentru cultură şi media faţă de activitatea şi provocările cu care se confruntă Televiziunea Română şi a reiterat „nevoia creşterii alocărilor de la bugetul de stat pentru instituţia pe care o conduce, întrucât bugetul actual al Societăţii este grevat într-o proporţie covârşitoare de plata salariilor şi plăţile către SNR, rămânând disponibile puţine resurse pentru dezvoltare”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.