Ingrediente
- 2 cepe roșii mici, tăiate subțire
- 250 ml oțet de vin alb
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură sare grunjoasă
Mod de preparare
Ceapa se curăță de foile subțiri. Se spală și taie în felii subțiri cu un cuțit bine ascuțit, cu o lamă lată. Feliile subțiri de ceapă roșie se așează într-un bol termorezistent. Într-o crăticioară, se pun la fiert oțetul de vin alb, zahărul și sarea.
Când amestecul dă în clocot, se toarnă peste ceapă, asigurându-se că toate feliile sunt acoperite complet. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se acoperă și se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Ceapa murată astfel se poate păstra la frigider până la o lună, într-un borcan închis ermetic. Devine crocantă, ușor dulce-acrișoară și ideală pentru burgeri, salate, tacos, pește sau orice preparat căruia vrei să-i adaugi un contrast proaspăt și vibrant.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/reteta-de-ceapa-rosie-murata-cum-sa-o-prepari-rapid-si-ce-beneficii-are_6916eff01fe3c77393264f82
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.

acum 3 saptamani
4























English (US) ·
Romanian (RO) ·