Rețeta de clătite evreiești. Latkes, un preparat hrănitor și foarte gustos

acum 1 saptamana 13

Aceste clătite sunt o specialitate tradițională evreiască, asociată în special cu Hanuka, dar savurate oricând ca o gustare crocantă și delicioasă. Au o crustă aurie și crocantă la exterior, iar interiorul lor este moale și ușor cremos. Gustul lor este o combinație perfect echilibrată între dulceag și sărat, accentuat de ceapă și completat ideal de smântână sau sos de mere.

Rețeta este simplă, iar clătitele sunt incredibil de gustoase și versatile, fiind ideale atât ca aperitiv, cât și ca parte a unui mic dejun sau prânz lejer. 

Latkes – Ingrediente4 cartofi mari, făinoși1 ceapă medie2 ouă3 linguri făină (sau pesmet)1/2 linguriță sare1/4 linguriță piper negru măcinat1/2 linguriță praf de coptulei pentru prăjit.Rețeta clătitelor de cartofi – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cartofilor și a cepei. Curăță cartofii și dă-i pe răzătoarea mare. Așază-i într-un castron cu apă rece și lasă-i să stea 5-10 minute (acest pas ajută la eliminarea excesului de amidon, făcând l...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/reteta-de-clatite-evreiesti-latkes-un-preparat-hranitor-si-foarte-gustos_67f64de86b6cb34ee71789a2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.