Aceste clătite sunt o specialitate tradițională evreiască, asociată în special cu Hanuka, dar savurate oricând ca o gustare crocantă și delicioasă. Au o crustă aurie și crocantă la exterior, iar interiorul lor este moale și ușor cremos. Gustul lor este o combinație perfect echilibrată între dulceag și sărat, accentuat de ceapă și completat ideal de smântână sau sos de mere.
Rețeta este simplă, iar clătitele sunt incredibil de gustoase și versatile, fiind ideale atât ca aperitiv, cât și ca parte a unui mic dejun sau prânz lejer.
Latkes – Ingrediente4 cartofi mari, făinoși1 ceapă medie2 ouă3 linguri făină (sau pesmet)1/2 linguriță sare1/4 linguriță piper negru măcinat1/2 linguriță praf de coptulei pentru prăjit.Rețeta clătitelor de cartofi – Mod de preparareVei începe cu pregătirea cartofilor și a cepei. Curăță cartofii și dă-i pe răzătoarea mare. Așază-i într-un castron cu apă rece și lasă-i să stea 5-10 minute (acest pas ajută la eliminarea excesului de amidon, făcând l...