Interpreta de muzică populară Saveta Bogdan a explicat care este rețeta sa de cozonac, cu care nu dă greș niciodată. ”Îți lasă gura apă”, afirmă artista.
Saveta Bogdan își face singură cozonac de Crăciun și se laudă că desertul tradițional îi este foarte bine.
Artista a explicat, pentru click.ro, care este rețeta ei de cozonac cu nucă, rahat și cacao.
Rețeta de cozonac a Savetei Bogdan. ”E un deliciu”
”Pentru doi cozonaci aveți nevoie de 1 kilogram de făină, 5 ouă, lapte-cam o cană, trebuie să fie călduț, zahăr-250 gr, 150 gr. unt topit, 50 de grame de drojdie, esențe de vanilie și de rom, coajă rasă de portocale și de lămâie. Drojdia se amestecă împreună cu puțin zahăr, cu laptele călduț și cu puțină făină, până devine o pastă, apoi se lasă la loc cald 10 minute. Se toarnă făina pe masă, iar în mijloc adăugați drojdia și ouăle bătute. În timp ce frământăm, preț de 30 de minute, se adaugă în aluat și untul topit. Aluat...

acum 2 ore
5























English (US) ·
Romanian (RO) ·