Ingrediente de bază (pentru un cozonac bogat și aromat):
1 kg făină de grâu (cernută de două ori pentru un aluat pufos)
300 ml lapte cald (laptele proaspăt de la fermă era preferat)
200 g zahăr (în trecut, era înlocuit uneori cu miere pentru un gust mai fin)
100 g unt topit (untul de casă conferă o aromă autentică)
5 ouă (de țară, pentru o culoare aurie)
25 g drojdie proaspătă (sau maia, în vremurile străvechi)
1 linguriță esență de vanilie (sau vanil...
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.