Rețetă de maioneză de post, preparată ca la mănăstire

acum 1 ora 8
Ingrediente300 ml lapte de soia (neîndulcit)600 ml ulei (ideal un ulei neutru – de floarea-soarelui sau rapiță)zeama de la o lămâiesare după gust.Mod de preparare

Se pune laptele de soia într-un vas înalt și se adaugă treptat uleiul, mixând cu blenderul vertical. Se mixează continuu, ridicând ușor blenderul pe măsură ce compoziția se îngroașă. Când textura devine densă și cremoasă, se adaugă zeama de lămâie și sarea, mixând scurt până la omogenizare.

Rezultatul este o maioneză fină, stabilă, fără ou, cu gust echilibrat între cremos și acrișor, perfectă pentru salate, sosuri, sandwichuri sau preparate de post. Dacă dorești o aromă mai intensă, poți adăuga muștar Dijon sau usturoi zdrobit.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/reteta-de-maioneza-de-post-preparata-ca-la-manastire_69414987854f3b78af49f3e2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.