Creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului pe 5 mai, iar în jurul mesei de Paște se adună familia și cei dragi. În acest context, pasca devine nu doar un desert, ci și un simbol al sărbătorii. Teo Trandafir a împărtășit publicului rețeta sa preferată, ideală pentru cei care vor să evite aluatul clasic și să economisească timp în bucătărie.
„Am dat această rețetă de pască fără blat, însă o mai spun pentru cei care nu au apucat să o testeze. Se amestecă brânza de vaci, ouă, esența de vanilie sau de rom, stafide, un strop de zahăr și se pun într-un vas de Yena și se bagă la cuptor”, a explicat vedeta pentru Spectacola.
Ingrediente necesare:
- 1 kg de brânză de vaci
- 200 ml de smântână lichidă
- 10 ouă (sau 30 de ouă de prepeliță)
- 350–400 g de zahăr (sau îndulcitor, după preferință)
- 4 fiole de esență de vanilie sau rom
- stafide, în funcție de gust
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător în care se adaugă ...