Pentru umplutură:
1 kg morcovi2 linguri griș100 g zahăr1-2 lingurițe scorțișoară
Pentru aluat:
250 g făină1/2 pliculeț drojdie uscată125 ml apă1/2 lingură zahăr1 praf de sare
Pentru glazură:
2 albușuri, la temperatura camerei250 g zahăr pudrăZeama de la 1 lămâie1 praf de sareFulgii de cocos pentru decor
Mod de prepararePregătirea morcovilor: Spală și curăță morcovii, apoi pune-i la fiert până devin moi. După ce s-au fiert, pasează-i cu un blender vertical și pune-i deoparte.
Prepararea aluatului: Amestecă făina cu drojdia, apa, sarea și zahărul. Frământă aluatul până devine elastic și lasă-l să dospească pentru 30 de minute.
Asamblarea plăcintei: Amestecă morcovii pasați cu zahărul și scorțișoara. Împarte aluatul în trei părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie subțire. Într-o tavă tapetată, așează prima foaie, presară puțin griș și întinde jumătate din morcovi. Peste această umplutură pune a doua foaie de aluat, pr...