Cătălin Scărlătescu a împărtășit cu fanii săi rețeta sa de sarmale. Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secrete din bucătărie și le-a spus gospodinelor care este secretul preparatului tradițional românesc.
Gospodinele s-au apucat deja să pregătească preparatele pentru masa de Crăciun, iar Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul lor cu rețeta lui de sarmale. Acest preparat tradițional românesc nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători a românilor.
Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” are o rețetă simplă pentru sarmale, însă garantează că ies delicioase. Bucătarul a dezvăluit și care este secretul pentru ca mâncarea să aibă un gust nemaipomenit.
Ingrediente pentru sarmale după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu:
4 kg de carne tocată de porc
500 g orez
2 kg ceapă
40 g piper
45 g sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin
Mod de preparare
Bucătarul consideră că prepararea sarmalelor este floare la ureche și oricine ar putea să le facă dacă respectă rețeta. „Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.
Surpriza vine, însă, atunci când sarmalele sunt învelite și pregătite pentru a fi puse în oală. Acela, spune bucătarul, este momentul când, pentru un gust ca la bunica, adaugă în mijlocul oalei o bucată mare de afumătură.
După ce sarmalele au fost învelite și puse în oală, Cătălin Scărlătescu spune că pentru un gust ca la bunica trebuie adăugată, în mijlocul oalei, o bucată mare de afumătură. Astfel, preparatul prinde un gust și un miros aparte.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a concluzionat Scărlătescu.
Cât costă preparatele de Crăciun gătite de Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu are de muncă și după demisia de la „Chefi la cuțite”. Celebrul bucătar are mai multe proiecte în mediul online, gătește și la diverse restaurante unde e invitat și pregătește preparate pentru masa de Crăciun, mâncăruri pe care doritorii pe pot comanda la ei acasă.
În ultimele luni, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost în centrul atenției, după refuzul lor de a mai filma pentru emisiunea „Chefi la cuțite”, de la Antena 1. Postul de televiziune a și luat măsuri împotriva celor trei, i-a dat în judecată și le cere să își respecte contractele, să revină la muncă.
Preparate gătite de Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun pot fi comandate de doritori. 27 de sarmale gătite de el costă 137 de lei, în timp ce un cozonac costă 99 de lei. Există și pachete speciale pentru masa de Crăciun, un cozonac, 27 de sarmale și un kilogram de murături costă 236 de lei, iar un alt pachet cu 2 cozonaci, 27 de sarmale și 0,7 kg de friptură la tavă costă 409 lei.