Rețeta pentru chec pufos cu rom, deliciul dulce care va aduce toată familia la masă. Formula specială de la Radu Anton Roman

acum 2 ore 12

Checul este mereu o idee bună când ai poftă de ceva dulce. Nu se prepară greu, are puţine ingrediente şi este gata repede.

O idee de chec este cea a lui Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Ingrediente

1 kg făină

1,5 pachet unt

8 ouă

100 g stafide

1 păhărel mic de rom

coaja de la 1 lămâie

praf de copt

zahăr vanilat

1 ceaşcă mare zahăr (300 g)

50 g mieji de nucă măcinaţi

Mod de preparare

Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă Praful de copt se dizolvă în rom. Se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr. Se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă făina, câte un pic.

"Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat. Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi; când s-a rumenit şi a prins coajă, e ga...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/reteta-pentru-chec-pufos-cu-rom-deliciul-dulce-care-va-aduce-toata-familia-la-masa-formula-speciala-de-la-radu-anton-roman_67cf30dc013c014e12780d8a

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.