Rețeta pentru un pui perfect copt. Suculent la interior, crocant la exterior!

acum 4 ore 9
Ce trebuie să știi înainte de a găti puiul

Pentru un rezultat excelent, trebuie să începi pregătirea cu ceva timp înainte de coacere. Iată ce trebuie să faci:

Dezghețare completă – Dacă ai un pui congelat, lasă-l la frigider timp de 24 de ore pentru a se dezgheța lent și uniform.

Uscare perfectă – Șterge puiul cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Acest pas este esențial pentru a obține o piele crocantă.

Condimentare corectă – Freacă puiul cu sare, piper, usturoi granulat, boia dulce și un strop de cimbru. Pentru o aromă intensă, masează condimentele și pe sub piele.

Grăsime pentru gust – Unge puiul cu unt topit sau ulei de măsline pentru a-i da o crustă crocantă și aurie.

La ce temperatură trebuie să-l prepari și cât îl lași în cuptor

Pentru un pui întreg (1,5 – 2 kg):

Temperatura: 200°CTimp de co...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/reteta-pentru-un-pui-perfect-copt-suculent-la-interior-crocant-la-exterior_67d8822bc2aa570b3a07b402

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.