Prijesnac, razljevuša sau razljevak? Orice nume ar avea, această plăcintă originară din spaţul ex-iugoslav este perfectă și gata în cinci minute. Varianta sârbă, pita razljevuša, este ideală atât pentru micul dejun, cât și pentru cină. Este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă şi pur și simplu nu puteți rata ocazia de a face această plăcintă pentru familia dumneavoastră.
Plăcintă razljevuša
Ingrediente
3-4 ouă;
100 ml ulei sau 80 g unt;
300 g brânză;
puțin cașcaval;
6 linguri de făină;
1 plic de praf de copt;
sare după gust;
aproximativ 200 ml de lapte.
Mod de preparare
Bateți ouăle spumă, apoi adăugați toate celelalte ingrediente. Coaceți amestecul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius până când se rumenește. Recunoașteți că nu v-ați așteptat să fie atât de simplu!
Sursa foto: shutterstock.com
Încearcă şi rețete de plăcintă dobrogeană!