Este timpul sparanghelului! Și ce se potrivește mai bine cu acestă legumă delicioasă decât un sos Hollandaise rafinat? Vă arătăm cum să pregătiți rapid acest sos de unt bătut. Sosul olandez se prepară doar în 15 minute.
Rețetă sos Hollandaise
Ingrediente rețetă sos Hollandaise:
200 g unt
1 ceapă șalotă
4 boabe de piper
2 linguri oțet alb de vin
2 linguri apă
4 gălbenușuri de ou
1 lingură apă rece
1 lingură zeamă de lămâie
Un praf sare,
piper alb
Mod de preparare:
Topiți untul într-o tigaie și lăsați-l să se răcească.
Curățați și tocați mărunt ceapa șalotă.
Zdrobiți boabele de piper într-un mojar. Apoi puneți boabele de piper, oțetul alb de vin, 2 linguri de apă și ceapa șalotă într-o tigaie. Căliți pentru scurt timp. Scoateți din tigaie și strecurați printr-o sită.
Bateți 4 gălbenușuri de ou cu o lingură de apă rece într-un vas aflat pe baie de aburi până devin spumoase. Temperatura apei trebuie să fie între 60-70 de grade Celsius.
Scoateți amestecul de ou din baia de aburi și continuați să bateți timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi adăugați treptat untul răcit în amestec.
Aromați cu zeamă de lămâie, sare și piper alb. Serviți imediat.
Foto:123rf.com