Rețetă tradițională de prăjitură cu „foi odihnite”. Cum se prepară DESERTUL ideal de sărbători

acum 13 ore 8
Cum se face prăjitura cu „foi odihnite”

Ingrediente pentru foi odihnite:1 cană de zahăr1 cană de nucă măcinată2 căni de făină2 ouă3 linguri de miere4 linguri de lapte1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă toate ingredientele pentru aluat: zahărul, nuca măcinată, făina, ouăle, mierea, laptele și bicarbonatul de sodiu.

Se frământă aluatul până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Se lasă aluatul la rece timp de 12 ore sau peste noapte, pentru a se „odihni”.

După acest timp, se scoate aluatul din frigider și se împarte în 3 sau 4 bucăți (în funcție de dimensiunea tăvii).

Se întind foile subțiri și se coc la cuptor, la aproximativ 220 de grade Celsius, timp de 7 minute.

Ingrediente pentru cremă:

Frișcă de casă (smântână rece bătută cu zahăr, până obține ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/reteta-traditionala-de-prajitura-cu-foi-odihnite-cum-se-face-prajitura-ideala-de-sarbatori_676afe1b5e19c857943856e5

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.