Caltaboșul este un cârnat care se prepară de obicei de Crăciun, la tăierea porcului, din măruntaiele acestuia fierte și tocate. Poți consuma caltaboș proaspăt sau afumat, iar compoziția lui diferă de la o zonă la alta. Unii pot conține orez, în timp ce alții se fac cu bucățele de slănină. De fapt, fiecare îi face în mod diferit.
În compoziția caltaboșului se poate adăuga și sânge fiert și tocat, care se mai numește sângerete. Caltaboșul are aceleași ingrediente ca și toba, dar are mai multă carne, urechi de porc, carne de la picioare, limba și șorici.
Iată câteva rețete de caltaboș pentru Crăciun
Caltaboș tradițional
Ingrediente
2,5 kg măruntaie de porc
250 g carne grasă de porc
700 g ceapă
1 cană orez
4 foi de dafin
1 căpățână usturoi
1 lingură boabe ienibahar zdrobite
100 g untură de porc
mațe bine spălate
sare
piper
1 lingură piper boabe
Mod de preparare
Măruntaiele se spală b...

acum 2 ore
1





















English (US) ·
Romanian (RO) ·