Rețete de caltaboș pentru Crăciun

acum 2 ore 1

Caltaboșul este un cârnat care se prepară de obicei de Crăciun, la tăierea porcului, din măruntaiele acestuia fierte și tocate. Poți consuma caltaboș proaspăt sau afumat, iar compoziția lui diferă de la o zonă la alta. Unii pot conține orez, în timp ce alții se fac cu bucățele de slănină. De fapt, fiecare îi face în mod diferit. 


În compoziția caltaboșului se poate adăuga și sânge fiert și tocat, care se mai numește sângerete. Caltaboșul are aceleași ingrediente ca și toba, dar are mai multă carne, urechi de porc, carne de la picioare, limba și șorici.


Iată câteva rețete de caltaboș pentru Crăciun


Caltaboș tradițional


Ingrediente


2,5 kg măruntaie de porc
250 g carne grasă de porc
700 g ceapă
1 cană orez
4 foi de dafin
1 căpățână usturoi
1 lingură boabe ienibahar zdrobite
100 g untură de porc
mațe bine spălate
sare
piper
1 lingură piper boabe

Mod de preparare


Măruntaiele se spală b...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/retete-de-caltabos-pentru-craciun-3878710

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.