Când spui cheesecake, te gândești pentru prima dată la gustul dulce al prăjiturii fără coacere, însă există și rețete de cheesecake sărat. Iată cum faci un preparat care poate fi consumat ca aperitiv, dar și fel principal și care te va cuceri cu gustul deosebit.
Dacă cu toții știm deja gustul rețetelor de cheesecake dulce, iată și care sunt cele mai bune rețete de cheesecake sărat. Preparate pe care le poți pregăti pentru masa în familie alături de cei dragi.
Rețete de cheesecake sărat
Cheesecake sărat cu brânză
Ingrediente
250 g biscuiți crackers;
800 g cremă de brânză;
250 g mascarpone;
150 g parmezan;
150 g unt;
100 g arahide;
Sare, piper, oregano.
Mod de preparare
Sfărâmă biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Pune compoziția într-o tavă rotundă, cu pereți detașabili și tapetează într-un strat uniform.
Amestecă brânzeturile, condimentează după gust și pune un strat gros de cremă peste aluatul din biscuiți. Presară deasupra parmezanul ras, arahidele pe care le-ai tocat mărunt.
Dă cheesecake-ul la frigider pentru minimum o oră înainte de a-l servi.
Cheesecake sărat cu somon
Ingrediente
100 g biscuiți sărați crackers;
100 g cremă de brânză;
100 g brânză ricotta;
100 g somon afumat;
50 g unt;
Ceapă verde, pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare
Dă prin blender biscuiții, apoi pune untul peste ei și amestecă bine. Într-o tavă rotundă de dimensiuni mici, poate fi și cu pereți detașabili, pune compoziția de biscuiți și unt.
Pentru cremă, amestecă brânza, ricotta și verdeața proaspătă. Pune acum peste biscuiți amestecul de brânză, nivelează cu o spatulă, iar deasupra pune bucățele mici de somon pe care le-ai tocat mărunt. Dă tava la rece pentru minimum o oră înainte de servire, după care poți tăia felii și poți servi.
Descoperă și: Rețete ușoare pentru cheesecake fără coacere
Cheesecake sărat cu bacon și fructe uscate
Ingrediente
280 g cremă de brânză;
100 g biscuiți sărați crackers;
100 g bacon;
100 g smântână 25% grăsime;
30 g fructe uscate (caise, merișoare, goji);
80 g unt;
60 ml apă;
5 g gelatină;
Sare, piper.
Mod de preparare
Sfărâmă biscuiții într-un blender, apoi amestecă-i cu untul topit. Pune amestecul într-o tavă și presează bine. Feliile de bacon pune-le într-o tavă pentru cuptor, cu foaie de copt, și dă-le la 180 de grade pentru 5-7 minute, până când acesta devine crocant. Lasă-le apoi să se răcească, după care toacă-le mărunt sau rupe-le în bucățele mici. Pune gelatina la hidratat în 25 ml apă rece.
Pentru crema de brânză, amestecă smântâna cu restul de apă rece. Când gelatina este hidratată, a absorbit toată apa, topește-o pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, după care adaugă peste smântână și amestecă energic.
Pune acum peste cremă și fructele uscate pe care le-ai tocat mărunt, crema de brânză și amestecă bine cu un tel. Condimentează cu sare și piper.
Peste blatul de biscuiți pune amestecul de brânză și nivelează bine. Peste cheesecake pune bucățele crocante de bacon și dă totul la frigider pentru minimum două ore înainte de consum.
Cheesecake sărat cu brânză gorgonzola și nucă
Ingrediente
200 g biscuiți crackers sărați;
150 g brânză gorgonzola;
30 g miez de nucă;
30 g unt.
Mod de preparare
Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Pune în câte o formă individuală cilindrică o lingură din amestecul de biscuiți și presează. Adaugă peste bucăți de gorgonzola și nucă mărunțită. Deasupra poți presăra și puțină sare grunjoasă.
Dă totul la frigider pentru minimum două ore înainte de consum.
Cheesecake sărat cu verdețuri la cuptor
Ingrediente
200 g biscuiți sărați;
100 g unt;
1 kg brânză de vaci;
200 g smântână minim 25% grăsime;
130 g brânză slabă de capră;
70 g parmezan;
5 ouă;
Pătrunjel verde, ceapă verde, sare, piper, o linguriță ierburi uscate;
Pentru decor: 200 g smântână și pătrunjel.
Mod de preparare
Amestecă toate brânzeturile într-un mixer, până când obții o cremă untoasă. Pune pe rând ouăle, adaugă și smântâna și condimentează după gust.
Toacă mărunt cozile de ceapă verde și pătrunjelul și adaugă peste brânzeturi. Amestecă toate ingredientele cu o spatulă de silicon.
Pentru blat, mărunțește biscuiții și amestecă-i cu untul topit.
Pune blatul într-o tavă rotundă pentru cuptor, toarnă peste compoziția cremoasă și dă totul la cuptor pentru aproximativ o oră, la 130-140 de grade.
Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească. Dă apoi la frigider cheesecake-ul pentru minimum două ore. Înainte de servire, unge partea de deasupra cu puțină smântână și presară deasupra pătrunjel.
Citește și: Rețete de prăjituri cu banane
Sursă foto: 123rf.com