Rețete de lebăr pentru Crăciun

acum 6 zile 6

Cu siguranță ai auzit (dacă nu ai mâncat) până acum de leber. Este un preparat care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun și este, de fapt, un pateu de ficat pus într-un intenstin. Lebărul este delicios, mai ales dacă îl faci acasă. În plus, nu este nevoie să tai porcul pentru lebăr, pentru că poți achiziționa de la magazin tot ce ai nevoie ca să îl faci. 


Despre lebăr


Așa cum se întâmplă și cu alte preparate tradiționale, există mai multe rețete de lebăr și fiecare gospodărie îl face în mod diferit. 


Mezelurile de casă din carne porc diferă în funcție de regiune și unele rețete pot fi schimbate sau se pot adăuga ingrediente în plus. 


Oricum ar fi, ca să faci leber ai nevoie de ficat. Produsul și-ar avea originea din Germania, Austria și Ungaria, otiv pentru care se numește leberwurst, care în limba germană înseamnă carne de ficat. 


În România a ajuns în urmă cu câteva secole prima oară în Ardeal, Banat și Bucovina și s-a...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/retete-de-lebar-de-craciun-3882615

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.