Cu siguranță ai auzit (dacă nu ai mâncat) până acum de leber. Este un preparat care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun și este, de fapt, un pateu de ficat pus într-un intenstin. Lebărul este delicios, mai ales dacă îl faci acasă. În plus, nu este nevoie să tai porcul pentru lebăr, pentru că poți achiziționa de la magazin tot ce ai nevoie ca să îl faci.
Despre lebăr
Așa cum se întâmplă și cu alte preparate tradiționale, există mai multe rețete de lebăr și fiecare gospodărie îl face în mod diferit.
Mezelurile de casă din carne porc diferă în funcție de regiune și unele rețete pot fi schimbate sau se pot adăuga ingrediente în plus.
Oricum ar fi, ca să faci leber ai nevoie de ficat. Produsul și-ar avea originea din Germania, Austria și Ungaria, otiv pentru care se numește leberwurst, care în limba germană înseamnă carne de ficat.
În România a ajuns în urmă cu câteva secole prima oară în Ardeal, Banat și Bucovina și s-a...

acum 6 zile
6



















English (US) ·
Romanian (RO) ·