Nucile pecan sunt foarte apreciate, pentru că sunt foarte gustoase și hrănitoare. Pot fi mâncate ca atare, dar pot fi incluse cu succes în diverse rețete de deserturi. Descoperă unele dintre cele mai delicioase rețete de prăjituri cu nuci pecan.
Despre nucile pecan și beneficiile lor
Nucile pecan sunt un tip de nuci de copac, originare din America de Nord. Datorită aromei lor bogate și untoase, sunt un ingredient comun în aperitive, deserturi și feluri principale deopotrivă.
Nucile pecan sunt bogate într-o serie de nutrienți importanți. În special, sunt o sursă bună de fibre, cupru, tiamină și zinc.
30 de grame de nuci pecan conțin următorii nutrienți:
Calorii: 196
Proteine: 2,5 grame
Grăsimi: 20,5 grame
Carbohidrați: 4 grame
Fibre: 2,7 grame
Cupru: 38% din doza zilnică recomandată
Tiamina (vitamina B1): 16% din DZR
Zinc: 12% din DZR
Magneziu: 8% din DZR
Fosfor: 6% din DZR
Fier: 4% din DZR
Cuprul este un mineral important implicat în multe aspecte ale sănătății, inclusiv funcția celulelor nervoase, sănătatea imunitară și producția de globule roșii.
Tiamina sau vitamina B1 este esențială pentru transformarea carbohidraților în energie pentru a vă ajuta să vă alimentați corpul.
Zincul este un alt mineral-cheie găsit în nucile pecan și este necesar pentru funcția imunitară, precum și pentru creșterea celulelor, funcția creierului și vindecarea rănilor.
Cum se consumă nucile pecan
Nucile pecan conțin nutrienți esențiali și pot fi o completare excelentă pentru o dietă sănătoasă.
Asigurați-vă că acordați atenție porțiilor și nu depășiți 30 de grame sau aproximativ 20 de jumătăți de nuci pecan, o dată.
Puteți să presărați o mână din aceste nuci gustoase într-un parfait de iaurt, în salată sau peste fulgi de ovăz pentru un plus de textură crocantă și nutrienți.
De asemenea, nucile pecan merg foarte bine în amestecuri în deserturi la cuptor, cum ar fi brioșe, fursecuri, tarte sau pâine cu banane.
De asemenea, pot fi consumate ca atare, simple, fiind o gustare sănătoasă și delicioasă.
Rețete de prăjituri cu nuci pecan
Rețete de prăjituri cu nuci pecan există într-o multitudine de variante, ele fiind ideale în deserturi. Nucile pecan sunt o idee mai delicate la gust decât nucile normale și le pot înlocui pe acestea în orice rețetă.
Tartă cu nuci pecan
Tarta este una dintre cele mai populare tipuri de prăjituri cu nuci pecan și este apreciată în multe regiuni. În plus, este și ușor de preparat.
o foaie de aluat pentru plăcintă
200 g nuci pecan, tocate
3 ouă
o cană sirop de porumb
o cană zahăr brun
1/3 cană unt topit
o linguriță extract de vanilie
1/4 linguriță sare
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C. Așezați aluatul într-o formă de tartă și presați-l în mod uniform pe fund și pereți. Introduceți în frigider pentru a se răci.Într-un bol mare, bateți ouăle și adăugați siropul de porumb, zahărul brun, untul topit, extractul de vanilie și sarea. Amestecați bine.Adăugați nucile pecan tocate în compoziție și amestecați.Turnați amestecul în crusta de plăcintă.Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când umplutura este fermă.Lăsați să se răcească înainte de a tăia și a servi.
Prăjitură cu nuci pecan
Ingrediente pentru aluat:
două căni făină
o cană zahăr
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare
o cană iaurt
1/2 cană unt, topit
două ouă
o linguriță extract de vanilie
Ingrediente pentru streusel (topping sfărâmicios)
1/2 cană zahăr brun
1/2 cană făină
o linguriță scorțișoară
1/4 cană unt, rece și tăiat cubulețe
o cană nuci pecan, tocate
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt cu unt.Într-un bol mare, amestecați ingredientele pentru aluat.În alt bol, combinați ingredientele pentru streusel, folosind un cuțit pentru a tăia untul și a-l adăuga în amestec până devine mărunt și nisipos.Turnați jumătate din aluat în tava pregătită și presărați jumătate din streusel deasupra.Adăugați restul de aluat și presărați streuselul rămas. Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când o scobitoare inserată în centru iese curată.Lăsați să se răcească înainte de a tăia și a servi.
Melci cu nuci pecan, unt și scorțișoară
Ingrediente
Pentru aluat:
o cană lapte integral
4 linguri de unt nesărat, foarte moale
3 și 1/2 căni de făină universală, împărțită
un pachet de 10 g drojdie cu creștere rapidă
3 linguri de zahar
3/4 linguriță sare
un ou mare, la temperatura camerei
Pentru umplutură:
o cană zahăr brun
o lingură scorțișoară măcinată
3/4 linguriță ghimbir măcinat
1/4 linguriță nucșoară
1/4 linguriță cuișoare
1/2 cană unt moale
Pentru nucile pecan cu unt:
1/2 cană unt nesărat
3/4 cană zahăr brun
1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
1/3 cană smântână groasă
1/4 linguriță sare
1/2 cană cu jumătăți de nuci pecan
1/2 cană nuci pecan, tocate grosier
două lingurițe extract de vanilie
Mod de preparare
Pentru aluat: Ungeți ușor o tavă de copt. Într-o cratiță mică se încălzește cu grijă laptele la foc mediu-mare până când ajunge la fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă untul. Amestecați până se topește complet, apoi lăsați amestecul să se răcească până când este doar călduț.
În vasul unui mixer pentru aluat, combinați două și 1/2 căni de făină, drojdie, zahăr și sare; folosiți un tel pentru a combina. Bateți oul. Și apoi turnați încet amestecul de lapte/unt, amestecând bine pentru a se combina.
Puneți cârligul de frământat aluat în bol și porniți mixerul la viteză mică. Adăugați făina rămasă, câte 1/4 cană o dată, amestecând bine după fiecare adăugare și folosind o spatulă pentru a răzui părțile laterale, după cum este necesar. După ce a fost adăugată toată făina, creșteți viteza mixerului la mediu și frământați timp de 5 minute.
Scoateți aluatul din bol. Pe o suprafață ușor pudrată cu făină, frământați ușor aluatul într-o bilă netedă. Puneți bila de aluat înapoi în bol și acoperiți vasul strâns cu o bucată de folie. Se lasă deoparte 60 de minute sau până când aluatul îsi dublează volumul.
Pentru umplutura: Într-un castron de mărime medie, amestecați zahărul brun, condimentele și untul moale până când se combină uniform. Ar trebui să arate apoi ca o pastă groasă.
Asamblare: Odată ce aluatul a crescut, întindeți-l într-un dreptunghi foarte mare. Întindeți în mijlocul aluatului amestecul de unt/zahăr, lăsând o bucată de 5 cm în jurul părților laterale. Rulați strâns aluatul și prindeți ușor marginile pentru a sigila. Folosind ața dentară fără miros sau o altă ață rezistentă ori un cuțit zimțat, tăiați rulada în 12 bucăți de dimensiuni egale. Așezați bucățile, tăiate cu fața în sus, în tava pregătită.
Se acoperă din nou strâns cu folie și se lasă să crească încă 30 de minute. În timp ce cresc, preîncălziți cuptorul. Odată crescute, se coac în cuptorul preîncălzit pentru 18 - 20 de minute, sau până se rumenesc ușor pe margini. Lăsați melcii să se răcească câteva minute, apoi acoperiți cu amestecul de nuci pecan și unt.
Pentru nucile pecan cu unt: Într-o cratiță mică, la foc mediu, topiți untul. Adăugați zahărul brun și gătiți, amestecând cu telul până când zahărul s-a topit și amestecul clocotește, aproximativ două minute. Adăugați scorțișoară, smântână groasă și sarea și amestecați pentru a se combina. Adăugați nucile pecan și, folosind o spatulă de cauciuc, amestecați-le până când sunt complet acoperite. Se ia de pe foc și se adaugă vanilia. Se toarnă peste rulourile cu scorțișoară și se servește! Sursa- bakerbynature.com
Descoperă și alte rețete de melci cu nucă.
Cheesecake cu caramel și nuci pecan
Ingrediente pentru crustă:
1 1/2 căni biscuiți graham sau digestivi, zdrobiți1/2 cană nuci pecan, tocate1/2 cană unt, topitdouă linguri zahăr
Ingrediente pentru umplutură:
4 pachete de brânză de vaci (900 g), la temperatura camerei1 1/4 cani zahăro cană smântânăo linguriță extract de vanilie4 ouă1/2 cană nuci pecan, tocate
Ingrediente pentru caramel:
o cană zahăr1/4 cană unt1/2 cană smântână lichidă
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 160°C și ungeți o formă de cheesecake cu unt.Într-un bol, amestecați biscuiții zdrobiți, nucile pecan, untul topit și zahărul pentru crustă. Presați amestecul în partea de jos a formei de cheesecake.Într-un alt bol, bateți brânza de vaci cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați smântâna, extractul de vanilie și ouăle, amestecând bine după fiecare adăugare.Adăugați nucile pecan tocate și turnați amestecul peste crusta din formă.Coaceți cheesecake-ul în cuptor timp de aproximativ 60 de minute sau până când marginea umpluturii este fermă, iar centrul doar mai tremură ușor.Lăsați să se răcească în formă și apoi băgați la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Pentru caramel, topiți zahărul într-un vas la foc mediu până când devine auriu. Adăugați untul și smântâna, amestecând bine până la omogenizare. Lăsați să se răcească înainte de a turna peste cheesecake.
Fursecuri cu nuci pecan și ciocolată
Ingrediente:
o cană unt, la temperatura camerei
o cană zahăr alb
o cană zahăr brun
două ouă
o linguriță extract de vanilie
3 căni făină
o linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
două căni ciocolată neagră, tocată
o cană nuci pecan, tocate
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.Într-un bol mare, bateți untul, zahărul alb și zahărul brun până la obținerea unei compoziții cremoase. Adăugați ouăle și extractul de vanilie, amestecând bine.În alt bol, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt și amestecați până când se încorporează bine.Adăugați ciocolata neagră și nucile pecan și amestecați.Formați bile de aluat și așezați-le pe tava pregătită, lăsând spațiu între ele.Coaceți în cuptor timp de 10-12 minute sau până când marginile sunt aurii. Lăsați să se răcească.
Sursă foto - Shutterstock.com