Toba este un preparat tradițional de Crăciun la români. Se face din organe, carne, picioare și ureche de porc. Toate ingredientele să toacă mărunt, iar mațul în care se pune totul este umplu cu zeama în care au fiert picioarele și urechea, astfel încât gelatina să închege tot preparatul. În funcție de zona României, toba se face diferit. Unii o fac și cu limbă, șorici, rinichi, carne de pe ciolan, pulpă de porc sau alte ingrediente.
Rețete de tobă pentru Crăciun
Tobă ardelenească
Ingrediente
1,5 kg picioare de porc
1,5 kg limba de porc
500 g inimă de porc
500 g rinichi de porc
1 kg carne de porc
1,5 kg slănina cu șorici
80 g sare neiodata
30 g piper negru proaspat macinat
50 g boia dulce
120 g usturoi zdrobit
mațe groase, crete
vezică
Mod de preparare
Se spală toate picioarele, limba, inima, rinichii, carnea și slănina cu șorici bine și se clătesc cu apă rece. Se pun toate ingredientel...

acum 5 ore
1





















English (US) ·
Romanian (RO) ·