Rețete de tobă pentru Crăciun

acum 5 ore 1

Toba este un preparat tradițional de Crăciun la români. Se face din organe, carne, picioare și ureche de porc. Toate ingredientele să toacă mărunt, iar mațul în care se pune totul este umplu cu zeama în care au fiert picioarele și urechea, astfel încât gelatina să închege tot preparatul. În funcție de zona României, toba se face diferit. Unii o fac și cu limbă, șorici, rinichi, carne de pe ciolan, pulpă de porc sau alte ingrediente. 


Rețete de tobă pentru Crăciun


Tobă ardelenească 


Ingrediente


1,5 kg picioare de porc 
1,5 kg limba de porc
500 g inimă de porc
500 g rinichi de porc
1 kg carne de porc
1,5 kg slănina cu șorici
80 g sare neiodata
30 g piper negru proaspat macinat
50 g boia dulce
120 g usturoi zdrobit 
mațe groase, crete
vezică

Mod de preparare


Se spală toate picioarele, limba, inima, rinichii, carnea și slănina cu șorici bine  și se clătesc cu apă rece. Se pun toate ingredientel...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/retete-toba-de-craciun-3880955

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.