Inovația se bazează pe o proteină extrasă din fasole, care a demonstrat capacitatea de a neutraliza virusurile în faza incipientă a infecției, înainte ca acestea să se multiplice în organism, conform unui studiu publicat recent în revista Molecular Therapy.
Testele preliminare au arătat că o gumă de 40 de miligrame, conținând 2 grame de pudră din fasole, a reușit să reducă cu peste 95% încărcătura virală în cazul virusurilor herpes simplex (HSV-1 și HSV-2) și a două tulpini de gripă A (H1N1 și H3N2).
Cercetătorii s-au concentrat pe cavitatea orală, considerând că pentru multe virusuri transmiterea se produce mai frecvent prin gură decât prin nas
Într-un studiu anterior din 2022, aceeași abordare a eliminat peste 95% din urmele de SARS-CoV-2 în saliva pacienților infectați. Fabrizio Pregliasco, director științific al Spitalului Galeazzi Sant’Ambrogio din Milano, consideră că ideea este promițătoare, dar sub...