România și-a umplut depozitele de gaze 100%

acum 1 an 141

Mihai Nicuț (e-nergia.ro)

Gradul de umplere a depozitelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale din România a ajuns la 100%, potrivit datelor Gas Infrastructure Europe (GIE).

100,9% este gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale din România, la data de 12 octombrie, conform sursei citate. În total, în cele șase depozite din România erau înmagazinate echivalentul a 33,89 TWh de gaze naturale, adică aproximativ 3,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale, în conversia standard energie-volum.

Depomureș, controlată de Engie, are stocate în depozitul din Târgu Mureș 3,2 TWh de gaze, adică echivalentul a 101,67% din capacitate. Depogaz, controlată de Romgaz, cea care controlează majoritatea capacității de înmagazinare și care operează cinci depozite, are în stoc echivalentul a 30,68 TWh de gaze, ceea ce corespunde unui grad de umplere de 99,93%. Dintre cele cinci depozite, se mai pot injecta cantități semnificative în depozitul de la Bilciurești de lângă București, cel mai mare din țară de altfel, care este plin în procent de 94,15%.

În total, conform datelor GIE, nivelul din depozitele din România reprezintă peste 29% din consumul anual estimat de gaze. În termeni de volum, este cea mai mare cantitate de gaze înmagazinată vreodată în România.

La nivelul UE, la momentul redactării acestei știri, gradul de umplere a depozitelor era de 97,3%, echivalentul a 1.107 TWh de gaze, ceea ce ar acoperi, conform datelor GIE, 29,3% din consumul anual de gaze.

Sursa: https://curierulnational.ro/romania-si-a-umplut-depozitele-de-gaze-100/

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.