Românul, porcul și o dilemă: porc de gospodărie sau porc de fermă?

acum 1 ora 9

Creșterea în gospodăria proprie a porcului face parte dintr-o complexă ecuație economică și culturală românească, iar preferința consumatorilor români pentru acesta e clar superioară oricărei alte opțiuni.

Porcul de fermă este o soluție pentru cine nu are un furnizor local.

Sunt realități simple, aparent, însă, într-un context economic tot mai dificil, creșterea porcului devine o provocare tot mai mare și nici nu mai contează dacă ești crescător privat sau fermă. Este greu, oricum.

Porcul de gospodărie, lordul din lumea porcilor

În gospodăria privată, creșterea porcului presupune o perioadă de îngrășare de minimum 9 – 12 luni, iar alimentația porcului este bazată pe cereale fără adaosuri proteice sau vitaminice industriale – ceea ce conferă cărnii o savoare superioară, cu dezavantajul clar la timp, muncă zilnică și cheltuieli.

La...

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/romanul-porcul-si-o-dilema-porc-de-gospodarie-sau-porc-de-ferma-23659609

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.