Ingrediente necesare:
3 cartofi albi 1 dovlecel 2 morcovi 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi Sare și piper, după gust Pătrunjel proaspăt, tocat Zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Pregătirea legumelor: Curăță cartofii, morcovii și dovlecelul, apoi taie-le în cuburi sau felii potrivite.
Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Amestecă bine, astfel încât să fie acoperite uniform cu condimente. Coace timp de 30-35 de minute, până când devin aurii și fragede.
Prepararea dressingului: Pisează cățelul de usturoi și amestecă-l cu zeama de lămâie și o lingură de ulei de măsline.
Finalizarea salatei: După ce legumele s-au copt, lasă-le să se răcească ușor, apoi transferă-le într-un bol. Toarnă dressingul peste ele, presară pătrunjel proaspăt și amestecă bine pentru a distribui aro...