Salata care ajută la detoxifierea ficatului si combaterea anemiei. Este foarte bogată în vitamine și minerale, iar beneficiile sale sunt nenumărate. Iată despre ce este vorba și cum se prepară.
Sfecla roşie este o legumă recunoscută pentru proprietățile sale curative în mai multe afecțiuni. Este o sursă bogată de vitamine (A, B, C, E, K), fibre şi minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magneziu). Se poate consuma crudă, fiartă sau coaptă. Salata de sfeclă roşie cu hrean se poate mânca atât ca aperitiv, cât şi ca salată sau garnitură.
Frunzele și rădăcinile de sfeclă sunt pline de nutrienți, inclusiv antioxidanți, care luptă împotriva deteriorării celulelor și reduc riscul de boli de inimă. Sfecla este una dintre puținele legume care conțin betalaine, un antioxidant puternic care dă sfeclei roșii culoarea ei vibrantă. Betalainele reduc inflamația și pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a altor boli.
...