Salata de boeuf, între tradiție și contradicții. O rețetă din secolul trecut include și homar. „Se așează frumos în piramidă pe farfurie”

acum 1 ora 13
Puține mâncăruri festive au reușit, de-a lungul timpului, să provoace atâtea dezbateri aprinse precum salata de boeuf. Discuțiile pornesc de la detalii aparent minore, celebra dilemă „cu sau fără mazăre”, și ajung până la întrebări de identitate culinară: mai este sau nu „de boeuf” atunci când carnea de vită este înlocuită cu pui, pește ori chiar somon afumat? Cert este că acest preparat a devenit un reper al meselor de sărbătoare din România. Iar cercetările ...

Sursa: https://ziare.com/salata-boeuf/traditie-retete-sarbatori-1984564

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.