Salată gustoasă de gnocchi în borcan este perfectă pentru prânz sau pentru o masa rapida la birou. Este ușor de făcut, se prepară doar în 10 minute și este și sănătoasă.
Salata de gnocchi la borcan
Ingrediente salata de gnocchi la borcan:
500 g gnocchi
170 g varză roșie
180 g castravete
300 g roșii cherry
50 g morcovi
30 g rucola
2 linguri dressing de salată light, la alegere, sau poți să-l faci chiar tu.
Pentru dressing din iaurt:
100 g iaurt degresat
1 cățel de usturoi presat
puțin oțet
după gust sare, piper și ierburi aromatice
Mod de preparare:
Pregătește gnocchi-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și împarte-l în două borcane
Taie varza roșie în felii subțiri, castravetele în cuburi și roșiile cherry în sferturi. Morcovii poți să-i tăi pe răzătoare sau să-i tai în felii subțiri.
Aranjează legumele în straturi alături de gnocchi în borcan și poți să le consumi imediat sau să le păstrezi în frigider.
Înainte de a servi, adaugă un dressing. Poți să folosești un dressing light gata făcut. Alternativ, poți să îți faci propriul tău dressing dintr-un iaurt natural degresat.
Pentru dressingul cu iaurt, se amestecă iaurtul degresat, un cățel de usturoi presat, o lingură de oțet, sare, piper și ierburi proaspete.
Poftă bună!
Foto:123rf.com