Ingrediente:2 sfecle roșii2 morcovi3 cartofi medii150 g mazăre fiartă2-3 castraveți murați (opțional)3 linguri ulei de măsline1 linguriță muștar Dijonzeamă de lămâiesare și piperverdeață.Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor. Spală bine sfecla și fierbe-o în coajă timp de aproximativ 40–50 de minute sau până când se pătrunde ușor cu furculița. Fierbe morcovii și cartofii separat, curățați, până devin moi, dar nu sfărâmicioși. Fierbe mazărea, iar dacă folosești mazăre din conservă, scurge-o bine.
Cum prepari salata de sfeclă roșie cu morcovi
După fierbere, lasă legumele să se răcească. Curăță sfecla de coajă, apoi taie toate legumele cuburi mici și egale.
Într-un pahar amestecă uleiul de măsline, muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul, creând un dressing ușor acrișor și cremos.
Ia un bol mare și combină în el sfecla, morcovii, cartofii și mazărea. Adaugă castraveții murați tăiați cuburi, dacă folosești.
Toarnă dressingul peste legume și ameste...
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.