SALUBRIZARE 5: Ce este colectarea selectivă în HoReCa. Cum se realizează corect (P)

acum 3 ore 12

Știai că un restaurant poate reduce deșeurile cu 40% doar prin sortare corectă? „Respectul pentru client începe cu respectul pentru mediu”.

Iată câteva sfaturi utile pentru colectarea deșeurilor biodegradabile HoReCa.

Infrastructură adaptată

  • recipient dedicat pentru fiecare categorie de deșeu: reciclabile, deșeuri alimentare și ulei uzat;
  • locații bine definite pentru depozitare, în zone accesibile angajaților (ex. lângă bucătărie, bar, spații de servire).

Instruirea personalului

  • crearea unor ghiduri scrise sau afișe;
  • verificările regulate și feedback;
  • sesiuni de instruire despre sortarea corectă.

Gestionarea corectă a uleiului uzat

  • colectarea în recipiente curate și închise ermetic;
  • depozitare în locuri special desemnate, ferite de scurgeri;
  • predare către operatori autorizați, pe bază de documente.

Limitarea risipei alim...

Sursa: https://www.gandul.ro/diverse/salubrizare-5-ce-este-colectarea-selectiva-in-horeca-cum-se-realizeaza-corect-p-20687488

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.