Saramură din inima muntelui. Județul în care murăturile se pun cu apă sărată de izvor, după rețete din bătrâni: „Dă un gust foarte bun”

acum 12 ore 8
În plin sezon al murăturilor, locuitorii din Buzău își pregătesc proviziile de iarnă folosind saramura naturală, care izvorăște din pământ. Gogonelele, castraveții și varza sunt puse la murat direct în apa de izvor, o tradiție păstrată de generații. Rețeta e simplă: la fiecare litru de apă sărata se adaugă zece litri de apă dulce. „Dă un gust foarte bun la murături”, ne asigură gospodinele de pe valea râului Slănic de Buzău.

Sursa: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/culinar/saramura-din-inima-muntelui-judetul-in-care-muraturile-se-pun-cu-apa-sarata-de-izvor-dupa-retete-din-batrani-da-un-gust-foarte-bun-3470669

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.