Sarmale de post. Cu ce poți înlocui carnea din preparat, pentru un gust cu totul aparte

acum 2 saptamani 6

Ingrediente pentru aproximativ 10–15 sarmale:

  • 10–15 foi de varză murată (sau frunze de viță)
  • 250 g orez cu bob lung
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 2 morcovi, rași
  • 2 ardei grași, tăiați cubulețe
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 300 ml sos de roșii
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare, piper, cimbru uscat – după preferințe
  • Ulei

Mod de preparare al sarmalelor de post

Începe prin a clăti bine frunzele de varză. Dacă folosești frunze de viță, pune-le câteva minute în apă fierbinte pentru a deveni mai maleabile. Într-o tigaie încălzită cu puțin ulei, călește ceapa și usturoiul până se înmoaie și devin sticloase.

Adaugă apoi morcovii și ardeii și continuă sotarea pentru 5–7 minute, amestecând din când în când. La final, pune orezul crud și mai gătește-l 2–3 minute cât să se îmbine aromele. Transferă compoziția într-un bol, presară boiaua, ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/sarmale-de-post-cu-ce-poti-inlocui-carnea-din-preparat-pentru-un-gust-cu-totul-aparte_692807bdf50ec1778c425ca9

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.