Șase alimente sărate care cresc glicemia și alternativele sănătoase pentru a preveni diabetul

acum 2 ore 2

Mediafax

Nivelul glicemiei crește brusc când există prea multă glucoză în sânge, iar pancreasul nu produce suficientă insulină pentru a face față. Insulina este un hormon care scade nivelul glicemiei, instruind celulele să absoarbă glucoza din fluxul sanguin.

Dr. Beas Bhattacharya, consultant în diabet și endocrinologie cu sediul în Bath, subliniază că creșterile rapide ale glicemiei după masă, în special după una cu un conținut ridicat de carbohidrați, sunt normale. La persoanele sănătoase, pancreasul răspunde prin producerea de insulină pentru a readuce nivelul glicemiei la normal, potrivit The Telegraph.

Creșterile frecvente sau mari ale nivelului de zahăr din sânge sunt cele care trebuie să ne îngrijoreze, după cum explică dieteticianul Misbah Ameen-Khan: „În ti...

Sursa: https://www.mediafax.ro/stirile-zilei/sase-alimente-sarate-care-cresc-glicemia-si-alternativele-sanatoase-pentru-a-preveni-diabetul-23620701

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.