Scumpirea boabelor de CAFEA afectează piața dulciurilor: Ciocolată a început să fie subțiată sau înlocuită cu diverse creme de fructe
acum 54 minute
12
Scumpirea boabelor de cafea schimbă piața dulciurilor. Cofetarii și producătorii consacrați de napolitane sau biscuiți au început să subțieze stratul de ciocolată. Alții, ca să țină costurile sub control, suplinesc ciocolata pură cu mai multe creme de fructe. Un raport internațional arată o creștere a înlocuitorilor pentru untul de cacao cu uleiuri vegetale și zahăr.
Piețele de cacao din întreaga lume au fost date peste cap, în ultimii doi ani. Vremea capricioasă a redus drastic producția, iar asta a avut un ecou imediat în costuri.
Dacă ne uităm la evoluția prețului pentru acest ingredient, în 2024 și 2025, au fost atinse scumpiri cum nu s-au mai văzut. O tonă de cacao a ajuns să coste aproape 10.000 dolari, așa că producătorii de dulciuri care au dublat în timp prețul produselor la raft și-au schimbat s...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.