Etichetarea vinurilor și produselor vitivinicole obținute din recolta anului 2024 va trebui să cuprindă mult mai multe date, astfel încât consumatorii să fie cât mai bine informați. Operatorii vor avea de ales să indice lista de ingrediente și declarația nutrițională fie pe eticheta fizică a vinului, fie printr-un mijloc electronic dedicat, precum un cod QR. Substanțele alergene vor continua să fie prezentate pe eticheta fizică, așa cum va fi cazul acum pentru valoarea energetică. Informațiile furnizate online ar trebui să fie la fel de clar vizibile și accesibile consumatorilor ca și informațiile furnizate pe o etichetă fizică. România a reușit să devină al șaselea producător de vin din Europa, dar și singura țară din UE care nu are o strategie pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.