În Scandinavia, carbohidrații sunt înlocuiți cu proteine sănătoase, precum peștele de apă rece și legumele organice. La fel de important este și modul în care sunt preparate alimentele. Gătitul este o tradiție culturală, învățată de la vârste fragede, iar accesul aproape universal la produse proaspete contribuie la o alimentație echilibrată.
De asemenea, scandinavii evită mâncarea nesănătoasă. Țările nordice, în special Suedia, consumă mult mai puțin fast food decât SUA sau Marea Britanie, ceea ce le oferă un avantaj considerabil în menținerea sănătății.
2. SaunaÎn Finlanda există peste 2,2 milioane de saune, iar utilizarea lor regulată este mai mult decât o plăcere: este o practică sănătoasă. Cercetările arată că 30 de minute de saună reduc tensiunea arterială și cresc ritmul cardiac, asemănător unui exercițiu moderat. Sauna ajută și la eliminarea toxinelor și reducerea stresului.
3. „Lagom”, filosofia moderațieiScandinavii urmează ...