Secretele solului care alimentează inovația în protecția culturilor

acum 1 ora 6

Totuși, inovația nu vine doar din laboratoarele high-tech. Sub picioarele noastre se află un alt tip de laborator: solul – motorul viu al agriculturii. Mai mult decât o bază pentru creșterea plantelor, solul oferă compuși naturali care pot proteja producțiile și pot valorifica propriul potențial al naturii în protecția culturilor.

Luați exemplul Spinosad, o moleculă de protecție a culturilor derivată din bacteria Saccharopolyspora spinosa. De la aprobarea sa în UE în 2007, a protejat peste 200 de culturi, inclusiv fructe, legume și plante speciale, de o gamă de insecte dăunătoare precum omizi, trips și insecte miniere. Beneficiind atât agricultura convențională, cât și cea ecologică, Spinosad exemplifică modul în care soluțiile derivate din compuși naturali pot reduce impactul asupra mediului și pot susține o producție alimentară durabilă, răspunzând cererii crescânde a consumatorilor pentru produse obținute cu programe de protecția plantelor sigure pentru consumator...

Sursa: https://www.mediafax.ro/comunicate/secretele-solului-care-alimenteaza-inovatia-in-protectia-culturilor-23653451

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.