Secretul gospodinelor: cu ce trebuie să ungem foile de plăcintă cu brânză pentru a fi fragede. Trucul folosit de Radu Anton Roman

acum 3 ore 9
Ingredientul esențial pentru o plăcintă fragedă

Potrivit lui Radu Anton Roman, trucul care împiedică foile să devină moi și să absoarbă prea multă umiditate este pesmetul presărat între straturile de aluat. Acesta ajută la menținerea unei texturi crocante și la echilibrarea umidității din umplutură.

„Se așază o foaie în tavă, se înțeapă cu furculița și se coace timp de un sfert de oră, până capătă o culoare aurie. Se presară apoi un strat de pesmet, se adaugă umplutura și se acoperă cu a doua foaie, care se coace încă 30 de minute la foc potrivit. Se servește pudrată cu zahăr”, explică Radu Anton Roman în cartea sa Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti.

Rețeta tradițională a plăcintei cu brânză dulce

Ingrediente pentru aluat:

300 g unt

250 g smântână

Un praf de sare

1 cană mare de făină (cât să iasă un aluat moale)

Ingrediente pentru umplutură:

500 g brânză de vaci

200 g stafide

3 plicuri de zahăr vanilat

1 pahar de zah...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/secretul-gospodinelor-cu-ce-trebuie-sa-ungem-foile-de-placinta-cu-branza-pentru-a-fi-fragede-trucul-folosit-de-radu-anton-roman_67bc8ff3968b3e14137ceda5

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.