Secretul verzei murate perfecte: câte zile se vântură ca să nu facă floare și să fie crocantă

acum 2 zile 13

Alege verze proaspete, albe, cu frunze subțiri și cotoare crestate în formă de cruce pentru a facilita pătrunderea saramurii. Îndepărtează frunzele exterioare deteriorate, taie varza în sferturi sau las-o întreagă, apoi așază straturi în butoi alternând cu morcovi, mere, gutui, hrean, crenguțe de vișin, mărar și țelină.​

Prepară saramura cu 25-30 g sare la litru de apă (sau mai puțin dacă varza e deja sărată la cotor), toarn-o fierbinte peste varză până acoperă complet, apoi presează cu o greutate sau piatră curată. Pune butoiul la 15-20°C, ferit de lumină, unde fermentația durează 2-4 săptămâni.​

Introduce un furtun subțire până la fundul butoiului și suflă aer 5 minute zilnic în primele 15-20 zile, când fermentația e intensă, până saramura devine limpede și varza se acrește. Alternativ, scoate saramura la fiecare 2-3 zile, amestec-o și toarn-o înapoi; dacă e tulbure, fierbe-o, răci-o și repetă de maxim două ori.​

Dacă apar semne de floare, vântură imediat și veri...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/secretul-verzei-murate-perfecte-cate-zile-se-vantura-ca-sa-nu-faca-floare-si-sa-fie-crocanta_6936963d39f1e059be58ddfd

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.