Singurul loc din România care a păstrat rețeta tradițională de silvoiță. Pentru compoziție nu se folosește deloc zahăr

acum 2 saptamani 9

Cunoscut sub denumirea de magiun, povidlă sau silvoiță, gemul de prune reprezintă atracția toamnei. Chiar dacă recolta nu a fost una tocmai bună în acest an, din cauza înghețului târziu, unde s-au făcut cât de cât, gospodarii s-au apucat de treabă. În Maramureș, cei mici învață devreme tainele unui gem de prune făcut ca la carte cu multă răbdare, însă fără niciun gram de zahăr.

În Muzeul Satului din Baia Mare din Maramureș este predată rețeta tradițională a silvoiței. Copiii urmăresc atent fiecare pas pentru a afla secretul pentru o pastă de prune perfectă care le cucerește copilăria.

Singurul loc din România care a păstrat rețeta de silvoiță

Sursa: https://www.gandul.ro/social/singurul-loc-din-romania-care-a-pastrat-reteta-traditionala-de-silvoita-pentru-compozitie-nu-se-foloseste-deloc-zahar-20644314

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.