Situație alarmantă în România. Legumele produse în sudul țării conțin tot mai multe pesticide. Topul celor mai toxice legume românești
acum 7 luni
29
Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat și a analizat în anul 2023, un număr total de 2.122 de probe de legume. Astfel că, din cele 1.323 de probe de legume, 531 au avut reziduuri de pesticide. Legumele cu procent mare de probe cu reziduuri de pesticide au fost: mărarul, 67%, salata, 67% și tomatele, 64%. Aceste reziduuri de pesticide detectate în legume provin, în special, de la tratamentele cu fungicide, urmate de cele cu insecticide și regulatori de creștere.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.