Studiu. Modul în care vă preparaţi cafeaua poate afecta nivelul colesterolului

acum 3 zile 12

Mediafax

Diterpenele sunt compuşi produşi de plante care au o varietate de efecte asupra organismului uman. Două dintre acestea – cafestolul şi kahweolul – au fost legate de creşterea nivelului de colesterol lipoproteic cu densitate scăzută (LDL). Niveluri ridicate ale acestor compuşi au fost găsite în cafea, dar oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru depinde de modul în care o extragi.

Cercetătorii suedezi au măsurat nivelurile de diterpene din cafeaua preparată cu o serie de aparate de cafea şi tehnici comune. Aceştia au descoperit că fierberea cafelei este cea mai rea variantă, dar consumatorii pot compensa cu uşurinţă aceste niveluri ridicate prin filtrarea băuturii.

Aparatele de cafea obişnuite din locurile de muncă din întreaga lume au produs, de asemenea, ceşti de cafea cu niveluri relativ ridicate de diterpene.

„Am studiat 14 aparate de cafea şi am putut observa că nivelurile acestor substanţe sunt m...

Sursa: https://www.mediafax.ro/sanatate/studiu-modul-in-care-va-preparati-cafeaua-poate-afecta-nivelul-colesterolului-23533174

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.