Cercetătorii au testat voluntari în căzi cu temperaturi diferite – 35°C, 26°C și 16°C – timp de 30 de minute, apoi le-au oferit paste la discreție. Rezultatul: cu cât apa era mai rece, cu atât creștea senzația de foame. Cei care au stat în apa cea mai rece au consumat peste 200 de calorii în plus, conform The New York Post.
Marie Grigg, cercetătoare de la Universitatea Coventry, spune că încă nu se știe exact de ce scufundările în apă rece cresc pofta de mâncare, dar sunt necesare cercetări suplimentare.
Antrenoarea Natalya Alexeyenko din New York are o teorie: în timpul imersiunii, corpul intră în modul de termoreglare – vasele de sânge se contractă, ritmul cardiac crește și metabolismul se accelerează. Dar după ce ieși, corpul continuă să se răcească și trimite semnalul „avem nevoie de energie acum”, chiar dacă nu îți este foame.
Atenție sporită la ce ne cere organismul
Mulți răspund la acest semn...