Anna Anerfalt, care conduce o distilerie lângă Stockholm, va putea în sfârșit să vândă gin și whisky vizitatorilor. Dar primul lucru pe care va trebui să-l facă este să îi avertizeze despre pericolele alcoolului – e obligatoriu prin lege, notează Reuters.
„Întregul eveniment trebuie să înceapă cu un avertisment privind riscurile consumului de alcool”, explică ea, acceptând condiția. Oricum, nu se așteaptă la mari schimbări: „Fiecare vizitator are dreptul să cumpere doar o sticlă”.
Regulile sunt foarte restrictive. Distileriile pot vinde maxim o sticlă de 0,7 litri per persoană, doar după un tur plătit, între orele 10-20. Podgoriile și microberăriile pot vinde maximum 3 litri. Vânzările sunt permise doar când Systembolaget – magazinele de alcool de stat – e deschis, deci nu seara, nu sâmbăta după-amiaza, nu duminica.
Impactul va fi minimal: un raport guvernamental estimează o creștere de doar 200.000 de litri...