Pandemia a forțat școlile din România să pună un accent mai mare pe tehnologie și pe educația digitală. Odată startul dat, profesorii cu imaginație și abilități în lucrul cu calculatorul au început să se transforme în creatori digitali, iar beneficiile pentru elevi nu au întârziat să apară. Orele au devenit mai interesante, iar materia este mult mai ușor asimilată. Scenariul de mai sus a fost pus în practică și în programul Digitaliada, cel care a luat naștere în urmă cu 8 ani, cu sprijinul Ministerului Educației, sub umbrela Fundației Orange. Dacă la început, ideea de bază a fost aceea de a dota școlile cu echipamente digitale, acum programul a devenit un real sprijin pentru profesorii și copiii din întreaga țară. Pe www.platformadigitaliada.ro, oricine, părinți, profesori sau elevi pot accesa acum, gratuit, resurse educaționale online, teste pentru examenele naționale, ateliere digitale și programe de formare. Proiectul Digitaliada construiește în jurul lui una din cele mai mari comunități de profesori din țară, cu peste 4000 de cadre didactice. Pentru a afla mai multe despre cum se construiesc azi materiale în online, care urmează programa școlară, au avizul Ministerului și pot fi accesate de către orice profesor la ore, ne-a povestit chiar Daniela Ienei, profesoară de limba engleză și câștigătoare a concursului Digitaliada, în 2023.
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.