Deși este destinată pentru a fi băută la petreceri, există de fapt o mulțime de utilizări pentru șampania rămasă care nu implică consumul ei.
Gătește cu șampanieAromele din șampanie funcționează bine într-o mulțime de feluri de mâncare sărate, inclusiv ca înlocuitor pentru vinul alb în risotto.
Pentru cei dragi, încercă un sorbet de șampanie amestecând fructele preferate (lămâia, fructele de pădure sau perele sunt toate alegeri bune) , adaugă zahăr, apoi șampanie și apă, apoi pune-le la congelator pentru a se răci.
De asemenea, se poate face oțet de șampanie. Se toarnă șampania într-un borcan cu oțet de mere și apă, se acoperă cu prosop și se lasă 2-3 luni într-un loc răcoros și întunecat. Odată ce oțetul este gata, strecoară-l și transferă-l într-un recipient curat. Va fi perfect pentru salate.
Congelează-l sub formă de cuburi de gheațăUn pahar răc...