Tipologia culinară a orașelor din România. Unde se comandă multă ciorbă și în ce oraș șaorma este la putere

acum 1 ora 7

La șapte luni de la lansarea oficială în România, Wolt a prezentat rezultatele primei sale analize detaliate a obiceiurilor de cumpărare ale românilor. Analiza a fost realizată cu ajutorul datelor provenite în urma achiziției a milioane de produse în 34 de orașe.

Analiza a dezvăluit că „geografia dictează apetitul”, fiecare oraș mare având o personalitate culinară distinctă.

Astfel, București este considerat un mozaic cultural. Capitala este singurul oraș în care toate tipurile de bucătării, românească, americană, turcească, din Orientul Mijlociu, apar în top 10. Practic, oamenii comandă pe bandă rulantă atât tradiționalii mici, cât și produse din fast-food-ul internațional.

Orașul Iași este capitala șaormei. Dacă ar exista un campionat național de șaorma, Iașiul ar câștiga, mai spun realizatorii analizei. Categoriile turcești și orientale domină, „șaorma la lipie” totalizând aproape 30.000 de produse vândute.

Cei care comandă în Cluj-Napoca dau o mare at...

Sursa: https://www.mediafax.ro/life-entertaiment/tipologia-culinara-a-oraselor-din-romania-unde-se-comanda-multa-ciorba-si-in-ce-oras-saorma-este-la-putere-23659880

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.