Medicii trag un semnal de alarmă în legătură cu consumul de lapte pasteurizat disponibil în comerț, avertizând că acesta nu ar trebui să facă parte din alimentația noastră zilnică. Deși laptele pasteurizat este adesea perceput ca fiind sigur, procesul de pasteurizare nu elimină toate riscurile legate de contaminare sau de alergeni, ceea ce poate duce la probleme de sănătate pentru anumite persoane. În plus, specialiștii subliniază că nici laptele de țară nu este recomandat, decât dacă a fost supus unor teste riguroase pentru a verifica eventuale sensibilități sau intoleranțe.
Medicul Lavinia Bratu trage un semnal de alarmă și explică de ce laptele pasteurizat este un subiect controversat.
„Este un subiect foarte controversat și vreau să-l iau pas cu pas. Când am învățat despre nutriție, am citit Colin Campbell, care are Studiul China. Și am rămas surprinsă de aceste cercetări ale profesorului din Statele Unite. Mai apoi, făcând doctoratul în Agronomie, am găsit o carte ...