Mult timp, consumul de cantități mari de uleiuri din semințe - floarea-soarelui, canola, porumb și semințe de struguri - a fost legat de inflamația în organism, dar actualul studiu, care a analizat tumorile a peste 80 de pacienți cu cancer de colon, a descoperit că acestea tipuri de ulei ar putea crește, de asemenea, riscul uneia dintre formele de boală cu cea mai rapidă creștere.
Autorii studiului au constatat că tumorile pacienților aveau niveluri ridicate de lipide bioactive, compuși grași microscopici produși atunci când organismul descompune uleiurile de semințe.
Aceste lipide sunt considerate periculoase din două puncte de vedere: cauzează inflamația care favorizează dezvoltarea cancerului și împiedică organismul să lupte împotriva tumorilor.
Ueiul de măsline și cel de avocado, printre cele recomandate
Cercetătorii sugerează renunțarea la uleiurile de semințe în favoarea uleiurilor cu acizi grași omega-3, cum ar fi uleiul de măsline și de avocado.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/tipuri-de-uleiuri-de-gatit-care-ar-putea-provoca-un-val-de-cancere-de-colon-in-randul-tinerilor_676e8d4999a2783b330896e2
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.